over coco

 

Biografie

Het Coco Collectief bestaat uit de zangeressen Wendeline van Houten, Merlijn Runia, Jannelieke Schmidt, Nikki Treurniet, Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Zij leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij allen studeerden en Maurice docent is.
Het ensemble geeft regelmatig recitals, stond o.a. in het Concertgebouw en was te horen op Radio 4 in de ‘Spiegelzaal’, ‘Podium op zaterdagavond’, ‘Licht op 4’ en in ‘Opium op 4’. Ook waren zij verschillende keren te zien op Brava TV en te horen bij de Concertzender.
In de winter van 2016 ging de nieuwe voorstelling van het Coco Collectief in première: “Winterreise”. In deze voorstelling zingt het Coco Collectief de Winterreise van Schubert in een bijzondere regie
van Marc Pantus. De veelal uitverkochte voorstellingen werden zeer lovend besproken.
Ook het volgend seizoen is de productie weer te zien in diverse zalen in Nederland. Daarnaast zal de Winterreise van het collectief in oktober 2017 verschijnen op CD bij het label Etcetera.
De leden van het Coco Collectief vormen samen een hecht ensemble, maar streven geen koorklank na. Het solistische element in het ensemble komt mede voort uit het feit dat alle zangeressen ieder duidelijk solist zijn. Zowel de zangeressen als de pianist hebben naast hun werk in het collectief een mooie carrière in binnen- en buitenland.

Repertoire

Het collectief zingt gevarieerd liedrepertoire in eigen arrangementen; van Brahms tot Cage, Piazzolla en het speciaal voor hen gearrangeerde ‘Bangalore’ van Rembrandt Frerichs. De arrangementen zijn gemaakt door Maurice Lammerts van Bueren en Jannelieke Schmidt.

Stichting

Wilt u meer weten over onze Stichting?
Dan kunt u hier klikken voor meer informatie.

Using Format