over coco

 

Biografie

Het Coco Collectief werd opgericht door pianist Maurice Lammerts van Bueren en bestaat uit de zangeressen Kristina Bitenc, Wendeline van Houten, Merlijn Runia, Jannelieke Schmidt en Ellen Valkenburg. Sinds enige tijd werkt het Coco Collectief met verschillende pianisten. Inderdaad – vijf zangeressen en een pianist, een hoogst ongebruikelijke combinatie: het Coco Collectief brengt klassiek lied in een nieuw jasje! Het collectief geeft regelmatig recitals en was onder meer te horen op het Internationaal Lied Festival Zeist, Festival Classique en Wonderfeel, en is met regelmaat te beluisteren op Radio 4. 

Het Coco Collectief bracht een bewerking van Schuberts Winterreise, in arrangement van Maurice Lammerts van Bueren. In regie van Marc Pantus werd dit een bijzondere, avondvullende voorstelling die lovend werd ontvangen. In 2017 verscheen deze Winterreise op CD bij het label Etcetera. 

Ook maakte het Coco Collectief in samenwerking met opera2day de muzikale, interactieve eetbeleving Coco Comfortfood in de Utrechtse Stadsschouwburg. In deze voorstelling worden diepe gevoelens opgeroepen, opdat u dat heerlijke eten ook ècht nodig heeft…

In het nieuwe seizoen gaat de nieuwe voorstelling Ik, Pauline in première: een hilarisch eerbetoon aan de ooit wereldberoemde zangeres en componiste Pauline Viardot, wederom in regie van Marc Pantus. Hierin zijn liederen te horen van onder anderen Rachmaninoff, Brahms, Berlioz en Chopin, en natuurlijk van Pauline Viardot zelf. 

De leden van het Coco Collectief vormen samen een hecht ensemble, maar behouden binnen de groep hun solistische geluid. Zowel de zangeressen als de pianist hebben naast hun werk in het collectief een mooie carrière in binnen- en buitenland. 


Repertoire

Het collectief zingt gevarieerd liedrepertoire: van Brahms tot Cage, van Schubert tot Piazzolla en het speciaal voor hen gecomponeerde ‘Bangalore’ van Rembrandt Frerichs. Vijf sopranen en een pianist brengen een frisse kijk op liedrepertoire van klassiek tot morgen. Het Coco Collectief zingt voornamelijk eigen arrangementen, die gemaakt worden door Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren. 


Using Format