programma's

Aanbod 22/23

Hieronder vindt u ons programma-aanbod voor 2022/2023. Er zijn vijf programma's:

Ik, Pauline   avondvullende voorstelling

- Coco Comfortfood   culinaire voorstelling

- Winterreise   avondvullende voorstelling

- De Coco Kerst Collectie   recital, met of zonder pauze naar keuze

- Coco Concert   recital, met of zonder pauze

 

Ik, Pauline

Mijn naam is Pauline Viardot.


Het zusje van Maria Malibran

de vriendin van Frédéric Chopin

de minnares van Ivan Toergenjev

de muze van Charles Gounod…


Maar wie ik zelf ben…? 


Het Coco Collectief brengt een ode aan een vrouw die in haar eigen tijd een superster was, maar nu bijna is vergeten: Pauline Viardot! 

Deze gevierde zangeres, componiste en pianiste was het middelpunt van een illuster negentiende eeuws gezelschap, waarvan de meesten beroemdheden zijn tot op de dag van vandaag: Toergenjev, Chopin, Liszt, Gounod, Meyerbeer, Berlioz… 

Maar wie was deze mysterieuze vrouw zèlf? 

De Coco’s kruipen in Paulines huid in een poging dichterbij haar te komen – en komen er al snel achter hoe al deze beroemde mannen van Pauline afhankelijk zijn geweest. Ze werpen hun besnorde gezichten wanhopig aan haar voeten, aanbidden haar, verafgoden haar, kunnen niks presteren zonder háár…!

In een hilarische collage van scènes wekken de Coco’s deze bijzondere vrouw voor even tot leven. Zo schetsen ze een beeld van wie Pauline geweest zou kunnen zijn. 

Het Coco Collectief maakt een avondvullend eerbetoon aan Pauline Viardot, met muziek van onder meer Chopin, Brahms, Berlioz, Rachmaninov, Liszt, Massenet, en natuurlijk van Viardot zelf. 

En, oh ja: vergeet u niet uw aardappel mee te nemen…? 


Regie: Marc Pantus

Script: Merlijn Runia

Arrangementen: Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren


Coco Comfortfood

In deze interactieve dinervoorstelling nemen de Coco Consulentes u mee in een bijzondere muzikale én culinaire belevenis.

Coco Comfortfood is een uitgebalanceerde combinatie van culinaire creaties en hapklare  gevoelens. De Coco Consulentes zorgen er voor dat u het Comfortfood, dat u gepresenteerd wordt, ook echt nodig hebt. Ze nemen u mee op een kleine reis door uw eigen binnenwereld, inclusief alle aspecten die u níet wilt zien. Hoe meer u zich openstelt, hoe beter het zal smaken.

Wees welkom bij Coco Comfortfood, de nummer één interactieve dinerbeleving van dit moment. De brigade van het betreffende restaurant staat garant voor pure, ‘troostrijke’ gerechten. Tussen de gangen door verrast  het Coco Collectief – vijf zangeressen en één  pianist – met muziek van onder andere Schubert, Brahms, Piazzolla en Bizet. 

N.B.: deze voorstelling is alleen mogelijk in samenwerking met een restaurant, al dan niet in combinatie met een concertorganisatie.

Winterreise

Het Coco Collectief waagt zich aan Schuberts Winterreise! Onder regie van Marc Pantus bedwingen vijf zangeressen en hun pianist deze Olympus van de liedkunst.

Regie: Marc Pantus
Arrangementen: Maurice Lammerts van Bueren

"De prachtige arrangementen zijn met uiterste zorg en toewijding op het lijf van deze vijf jonge topzangeressen geschreven: letterlijk en figuurlijk. Een uitstekende hedendaagse aanvulling op dit veel geroemde meesterwerk. Gaat dat zien!”

Saskia Meijs, programmeur van het Concertgemaal Amsterdam


Coco Kerst Collectie

De COCO KERST COLLECTIE is een bonte prachtverzameling van kerstjuweeltjes. De diversiteit is enorm: devote kerstliederen, jubelgezang en heerlijke wegdromers, u vindt ze allemaal in ons programma.
Bij Coco is Kerst niet altijd wit, vredig of koud, wij houden het kleurrijk. Met kerstliederen van o.a. Debussy, Piazzolla, Quilter, Britten, Ramirez en Wolf. Uiteraard ontbreken klassiekers als Stille Nacht en Let it snow niet.

Arrangementen: Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren


Coco Concert

Ons reguliere recital-programma met liederen van Brahms en Rossini tot Piazzolla en Cage. Repertoire en lengte van het programma kunnen in overleg aangepast worden aan uw wensen.

Arrangementen: Jannelieke Schmidt en Maurice Lammerts van Bueren

Using Format